Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο σπουδαίος Vincent Price μας μπάζει στο κλίμα του υπερφυσικού και του τρόμου και καταφέρνει -όπως πάντα- να κλέψει τις εντυπώσεις. Εντύπωση προκαλεί ο μικρός ρόλος του μυώδους κωφάλαλου βοηθού του, Ιγκόρ, που τον υποδύεται ο περίφημος -αργότερα- Charles Bronson. Η ταινία που έκανε σταρ τον Vincent Price και του έδωσε τον τίτλο του άρχοντα των ταινιών τρόμου και φαντασίας! Το House of Wax αποτελεί ουσιαστικά μια ταινία β' διαλογής, με πολύ καλά σκηνικά και όμορφη έγχρωμη φωτογραφία και με τον κύριο Price να είναι αρκούντως επιβλητικός αλλά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας είναι κάτω του μετρίου.Σημειώστε ότι η ταινία αποτελούσε μία από τις πρώτες που έκαναν χρήση της 3-D τεχνικής.
ΣΥΝΟΨΗ
Ένας γλύπτης κέρινων ομοιωμάτων τρομοκρατείται όταν ο συνιδιοκτήτης του μουσείου τους βάζει φωτιά στο κτήριο. Οι δύο τους μονομαχούν μέσα στις φλόγες κι ο γλύπτης αφήνεται να καεί. Μετά από 18 μήνες, εμφανίζεται ξανά κι ανοίγει ένα δικό τους μουσείο. Την στιγμή των εγκαινίων, η πόλη απορεί για την εξαφάνιση πτωμάτων από το νεκροτομείο. Η υπόθεση ερευνάται, όμως η αλήθεια είναι φρικιαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...