Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Από τις παρελθούσες νύχτες της Νέας Υόρκης και τις σύγχρονες μέρες ραδιοφώνου μέχρι τον παπά του «Χάππυ Νταίη» και την μπεκετική φιγούρα του «Γυναίκες που Περάσατε από Δω», ο Κωνσταντίνος Τζούμας έχει διατρέξει μία καριέρα γεμάτη ευτυχείς κινηματογραφικές συναντήσεις. Και έχει τόσα πράγματα να πει γι' αυτές που οι εξιστορήσεις του είναι ευτυχής συγκυρία για τους ακροατές του.Γεννήθηκε στον Πειραιά.Διάλεξε την ηθοποιία από αντίδραση στην αντίληψη που θεωρούσε τους ηθοποιούς ελαφρών ηθών. Διδάχτηκε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών και χορό με τη Ζουζού Νικολούδη, τον Άλβιν Νικολάις, τον Μερς Κάνινγκχαμ και τον Άλβιν Έιλυ.
Τον έχουν ονομάσει «Πρίγκιπα του περιθωρίου», αιρετικό, κάλτ φυσιογνωμία, ροκ, δανδή, σνόμπ, προκλητικό…Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο και Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος. Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι.Ταινία σταθμός « Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» 1983. Πολιτικό-καλλιτεχνική σάτιρα και τα «Βαποράκια»,υποδύεται μια τραβεστί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...