Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Πώς γίνεται μια μπάντα να έχει συνθέσει πέντε δίσκους σε τέσσερα χρόνια, να έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα τραγούδια, αν όχι το κορυφαίο, που έχει ακούσει ποτέ ανθρώπινο αυτί, και να έχει τέτοια δημιουργικότητα μέσα της ώστε να γεννήσει ένα album σαν το ‘News of The World’;Για τους Queen, τίποτα δεν ήταν ακατόρθωτο!Το καλοκαίρι του 1977, το συγκρότημα επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει τον διάδοχο του "A Day at the Races", σε μία περίοδο όπου μουσικά είδη όπως η punk, το new wave και η disco είχαν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Θέλοντας να εξερευνήσει τα δύο πρώτα εξ αυτών, το συγκρότημα ξεκίνησε να συνθέτει και να ηχογραφεί πιο σύντομα και ωμά ροκ κομμάτια, χωρίς τα πολλαπλά overdub του παρελθόντος.
Σε αυτή την περίοδο, ο ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ συνέθεσε τραγούδια τα οποία δεν πίστευε ότι ταίριαζαν στο ύφος των Queen, όπως τα "Sheer Heart Attack", "Fight From The Inside", "Turn On The TV" και "I Wanna Testify", με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη του προσωπική κυκλοφορία. Τα πρώτα δύο από τα προαναφερθέντα τραγούδια κατέληξαν τελικά στο νέο δίσκο, ενώ τα δύο τελευταία κυκλοφόρησαν σε προσωπικό σινγκλ του Τέιλορ τον Αύγουστο του 1977.Οι ηχογραφήσεις του "News of the World" πραγματοποιήθηκαν στα "Basing Street Studios" και "Wessex Studios" σε διάστημα έξι εβδομάδων, από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.Ένας δίσκος με ύμνους, με εκπληκτικές ερμηνείες του Mercury σε φωνητικά, στο πιάνο ή με οτιδήποτε άλλο και αν καταπιάστηκε, ένας δίσκος που σου γεννά μια αίσθηση ολοκλήρωσης μόλις τον χωνέψεις ολόκληρο και αντιληφθείς το μεγαλείο του.Kατά καιρούς ακουστεί διάφορες εκδοχές της, η ιστορία λέει πως κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ‘News of The World’, οι Queen βρέθηκαν στο ίδιο studio με τους Sex Pistols, που ετοίμαζαν το εμβληματικό ‘Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’.Το "News of the World" επανεκδόθηκε από την "Hollywood Records" το 1991, με ένα remix του "We Will Rock You" ως μπόνους κομμάτι.[8] Επίσης, το 2011, η "Universal Records" το κυκλοφόρησε με ένα μπόνους ΕΡ, το οποίο περιελάμβανε πέντε επιπλέον τραγούδια, προερχόμενα από ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις για το BBC.To εξώφυλλο του άλμπουμ χρησιμοποιήθηκε στην Αμερικάνικη σειρά ''Family Guy'' όπου σε ένα επεισόδιο ο σκύλος Brian τρομάζει τον μικρό Stewie με αυτό.
Το γιγαντιαίο ρομπότ που πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο και είναι γνωστό με το όνομα ''Frank'' χρησιμοποιήθηκε σαν special effect στα κομμάτια ''We Will Rock You'' και ''Killer Queen'' στις ζωντανές εμφανίσεις που έδωσαν πρόσφατα οι QUEEN με τον Adam Lambert στα φωνητικά.
Μεγάλη είναι και η ιστορία του εξώφυλλου του δίσκου. Η αρχική εικόνα και ιδέα πάρθηκε από ένα τεύχος του περιοδικού Astounding Science Fiction που είχε κυκλοφορήσει το 1953 και είχε στην κατοχή του ο ντράμερ της μπάντας Roger Taylor. Το πρώτο αυτό σχέδιο ανήκε στον καλλιτέχνη με το όνομα Freas. O Taylor το έδειξε στους υπόλοιπους και τους άρεσε, οπότε κατόπιν συνεννόησης με τον Freas έκαναν μια συμφωνία να το χρησιμοποιήσουν αλλάζοντας τον αρχικό πίνακα όπου στο χέρι του ρομπότ εμφανίζεται ένας νεκρός άνδρας, τοποθετώντας εκεί τις μορφές τους με τον May και τον Mercury να βρίσκονται στο χέρι του γιγαντιαίου ρομπότ και τους Deacon και Taylor να πέφτουν στο από ψηλά στο έδαφος. Τον δεύτερο δε, για να τον δει κάποιος πρέπει να κοιτάξεις στο οπισθόφυλλο μιας και ο καλλιτέχνης Frank Kelly Freas είχε φτιάξει τον πίνακα ολόκληρο σαν συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...