Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

 Τον γνωρίσαμε μέσα απο τον ρόλο του ως Σούπερμαν,τον ήρωα των τουλάχιστον εμάς της γενιάς των σαραντάρηδων ,των παιδικών μας χρόνων.Ο Κρίστοφερ Ρίβ  γεννήθηκε το 1952.
Λίγο καιρό αργότερα "κέρδισε" και τηλεοπτικό ρόλο, αυτόν του Ben Harper στο μεγάλης διάρκειας δραματικό σίριαλ "Love of Life".Ο πρώτος του κανονικός κινηματογραφικός ρόλος θα έρθει το 1978, στην ταινία πυρηνικής καταστροφής «Gray Lady Down»… Ακολούθησαν και άλλες προτάσεις, άλλοι ρόλοι, νέες ταινίες αλλά σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο Superman το 1978.Μετά την επιτυχία της ταινίας η προτάσεις για τον Ριβ έπεφταν βροχή, έτσι ήρθε και το "Somewhere in Time" αλλά και οι συνέχειες του Superman.ο Ριβ ένιωσε μεγάλη έκπληξη όταν του τηλεφώνησαν από το ηλιόλουστο Λος Άντζελες για το κάστινγκ μιας ταινίας με σούπερ ήρωες. Ο θεατρικός ηθοποιός θεώρησε αρχικά την ταινία αφελή σεναριακά και τελείως φτωχή σε όρους υποκριτικών προκλήσεων, αναθεώρησε όμως όταν διάβασε την πλοκή. Κι έτσι πήγε στο Χόλιγουντ σχεδόν απρόθυμα για να δοκιμαστεί για τον ρόλο του Σούπερμαν, της ταινίας που θα του άλλαζε τη ζωή!Όταν ο «Superman» έκανε την πρεμιέρα του τον Δεκέμβριο του 1978, έγινε κακός χαμός και η ταινία γνώρισε ένδοξη εισπρακτικά πορεία στα ταμεία της οικουμένης! Ο πρωταγωνιστής της ήταν άξαφνα αστέρας διεθνούς βεληνεκούς, με παπαράτσι να τον ακολουθούν έκτοτε κατά πόδας και την ιδιωτικότητα της ζωής του να πηγαίνει έτσι βόλτα.ο Ριβ πρωταγωνίστησε και στον «Superman II» (1981), άλλη μια ασύλληπτη εμπορικά επιτυχία.Eπανέλαβε τον ρόλο του Ανθρώπου από Ατσάλι στον «Superman III» (1983) και τον «Superman IV» (1987) εμφανίστηκε σε καμιά δεκαριά ταινίες ακόμα, οι γνωστότερες εκ των οποίων είναι οι «Deathtrap» (1982), «Noises Off» (1992), «The Remains of the Day» (1993) και «Village of the Damned» (1995.Για της ανάγκες της ταινίας «Άννα Καρένινα» ο Ρίβ έπρεπε να μάθει ιππασία.Το Μάιο του 1995, ο αγαπημένος ηθοποιός έμελλε να έρθει αντιμέτωπος με ένα σοβαρό ατύχημα, την ώρα που ίππευε το άλογο του. Μετά την απότομη πτώση του από αυτό ο Ριβ έμεινε ανάπηρος, λόγω του τραυματισμού του στη σπονδυλική στήλη.Η αναπηρία του τον ανάγκασε να μείνει καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι αλλά ο ίδιος δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του, αφού υποβαλλόταν συχνά σε θεραπείες και εγχειρήσεις.Έμεινε παράλυτος ως τον θάνατο του  στης 10  Οκτωβρίου 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...