Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

 Status Quo: Το συγκρότημα με τα περισσότερα hit singles στην ιστορία των UK charts. Το συγκρότημα   ιδρύθηκε από τους Francis Rossi και Alan Lancaster ενώ ήταν ακόμα μαθητές. Μετά από μια σειρά αλλαγών στη σύνθεση, που περιλάμβαναν την εισαγωγή του Rick Parfitt το 1967, το συγκρότημα «The Spectres» μετονομάστηκε σε «Traffic Jam» και τελικά σε «Status Quo». 


Είχαν πάνω από 60 επιτυχίες chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ροκ μπάντα,  συμπεριλαμβανομένων των "Rockin 'All over the World", "Whatever You Want" και "In the Army Now". Είκοσι δύο από αυτά έφτασαν στο Top 10 του UK Singles Chart. Τον Ιούλιο του 1985 το συγκρότημα άνοιξε το Live Aid στο Wembley Stadium με το "Rockin 'All over the World". Το 1991, οι Status Quo έλαβαν ένα Βραβείο Brit για την Εξαιρετική Συμβολή τους  στη Μουσική. Παρόλο που τα singles του σχήματος μπαινοβγαίνουν στις λίστες των chart εδώ και 5 δεκαετίες, μόνο ένα από αυτά κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, το "Down Down" του 1974.

Το"What You're Proposing"είναι ένα single που κυκλοφόρησε από το βρετανικό ροκ συγκρότημα Status Quo το 1980. Περιλήφθηκε στο άλμπουμ τους Just Supposin '.

Οι  Status Quo εμφανίστηκαν στο Top of the Pops του BBC περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μπάντα.  Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 100 singles και 33 άλμπουμ, πολλά από τα οποία ήταν best-seller. Από τότε που έφτασαν στο νούμερο 5 στα βρετανικά  τσαρτς με το  άλμπουμ το 1972 ,Piledriver, οι Status Quo έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 30 άλμπουμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...