Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

 Το Seventh Son of a Seventh Son είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού heavy metal συγκροτήματος των Iron Maiden, που κυκλοφόρησε το 1988 από την EMI στην Ευρώπη και από τη θυγατρική της, την Capitol Records στις Η.Π.Α (κυκλοφόρησε ξανά από την Sanctuary/Columbia Records στις Η.Π.Α το 2002).

Στις αρχές του 1988, οι Iron Maiden μετέβησαν στα "Musicland Studios" του Μονάχου για την ηχογράφηση του διαδόχου του "Somewhere In Time". Ο σκοπός ήταν ο δίσκος να έχει μία κοινή στιχουργική κατεύθυνση. Η ιδέα του "έβδομου υιού του έβδομου υιού" ήρθε όταν ο μπασίστας και βασικός συνθέτης του σχήματος διάβασε το φανταστικό διήγημα του Όρσον Σκοτ Καρντ, "Seventh Son".Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για αυτήν, πρόκειται για ένα φολκλορικό θρύλο, κατά τον οποίο ο έβδομος γιος ενός έβδομου γιου, έχει ισχυρές πνευματικές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα το να προβλέπει το μέλλον. Όλα τα τραγούδια του δίσκου μιλούν για τη μάχη του καλού με το κακό.

Είναι η πρώτη κυκλοφορία των Iron Maiden που έχει keyboards και, όπως το The Number of the Beast και, αργότερα, το Fear of the Dark και το The Final Frontier, μπήκε στο No. 1 στο UK Albums Chart. 

Πιο ώριμοι από ποτέ ίσως στην μακρόχρονη καριέρα τους, οι Iron Maiden, 30 χρόνια πριν, διανύοντας το αποκορύφωμα μιας τεράστιας δημιουργικής εξέλιξης, που ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα, με το “Somewhere in time”, κυκλοφορούν τον έβδομο δίσκο τους, το αριστουργηματικό Seventh Son of a Seventh Son. Με τον Adrian Smith για τελευταία φορά στη σύνθεσή τους, μέχρι το 1999 που επιστρέφει, το συγκρότημα καλείται να συνεχίσει διατηρώντας τον πήχη στα θεόρατα ύψη που έχει τοποθετήσει, μέσα απ’ τις προηγούμενες δουλειές του. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον Dickinson, όλοι ήταν πιο χαλαροί, δεν σχεδίασαν το υλικό όπως συνήθιζαν και πειραματίστηκαν περισσότερο. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τους ίδιους όσο και τους οπαδούς τους.

 Πρόκειται για ένα άλμπουμ με απίστευτη μουσικότητα, αστρικές συνθέσεις, καταπληκτικά riff και σόλο, αξέχαστα ρεφρέν και μοναδική ατμόσφαιρα.


Αν τεθεί σε έναν φίλο του heavy metal το ερώτημα να πει ποιο άλμπουμ θεωρεί το τέλεια μελοποιημένο βιβλίο, αυτό που θα έρθει πρώτο στο μυαλό, μεταξύ άλλων, είναι το καταπληκτικό "Seventh Son Of A Seventh Son".


Πηγή:Rockrooster.gr-Wikipedia-ironmaidenfc-rockoverdose-rocking-athinorama.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...