Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

 ISLE OF THE DEAD (Νησί των Νεκρών)

1945.

Το Νησί των Νεκρών είναι μια μαύρη ,κατασκότεινη ταινία,που μας μεταφέρει σ ενα βασίλειο του ερέβους ,σχεδίόν στα προπύλαια του Κάτω Κόσμου.Η Ελλάδα που οεριγράφεται είναι τυπικά βαλκανική,μίζερη,διαμελισμένη απο τον πόλεμο,χωρίς μέσα να αντιμετωπίσει την αρρώστια ,βυθισμένη σ ένα δεισιδαιμονικό μυστικισμό.

Είναι άξιον απορίας ,γιατί η γοτθική σχολή τρόμου στο σινεμά δε χρησιμοποίησε παρά ελάχιστες φορές την Ελλάδα ως χώρο δράσηςκι αυτό για πολύ παρακατιανές ταινίες.

Μία ανατριχιαστική κλειστοφοβική ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Μαρκ Ρόμπσον ,με τον θρύλο του σινεμά τρόμου Μπόρις Κάρλοφ την οποία ο Μάρτιν Σκορτσέζε κατατάσσει στο νούμερο 2 της λίστας του με τις 11 πιό αγαπημένες του ταινίες τρόμου.


Δεν συμφωνώ με την τόσο υψηλή κατάταξη, αλλά σίγουρα το νησί των νεκρών είναι μιά συμπαθέστατη ατμοσφαιρική παλιά ταινία χαμηλού προϋπολογισμού που οι λάτρεις του είδους θα την δουν πολύ ευχάριστα.


Πηγή:cinear for addicted,blogspot-Cinemagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...