Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

 

Μαντάμ Σουσού, μια επιτυχημένη σειρά της ασπρόμαυρης τηλεόρασης από την οποία δεν σώζεται ούτε ένα επεισόδιο

Πρώτη τηλεοπτική Μαντάμ Σουσού ήταν η Άννα Παϊτατζή. Ο ρόλος της πήγαινε γάντι και το ταλέντο της τον απογείωσε. Η επιτυχία της ήταν μεγάλη, όπως και η πρόκληση, γιατί τον ρόλο είχαν σφραγίσει μεγάλες πρωταγωνίστριες: η Μαρίκα Νέζερ στην επιθεώρηση και στον κινηματογράφο, η Κατερίνα Ανδρεάδη και η Μαίρη Αρώνη στο θέατρο και η Γεωργία Βασιλειάδου στο ραδιόφωνο.
Η Άννα Παϊτατζή ήταν μια πολύ εύστοχη επιλογή του ίδιου του Δημήτρη Ψαθά, ο οποίος, για να καταλήξει, πέρασε οντισιόν γνωστές ηθοποιούς της εποχής.

Τον ρόλο του πιστού και ανοιχτόκαρδου Παναγιωτάκη έπαιζε ο Ιάκωβος Ψαρράς και του τυχοδιώκτη αριστοκράτη Καντακουζηνού ο Δημήτρης Καλλιβωκάς. Έπαιζαν επίσης ο Μπάμπης Κατσούλης ως ο μπάτλερ Τεό, η Άρτεμις Τσάρμη, η Δέσποινα Νικολαΐδου, η Πέπυ Οικονομοπούλου, η Κούλα Αγαγιώτου κ.ά.

 

Την εποχή που προβλήθηκε η σειρά, η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη και είχε μόνο δύο κανάλια, το 5 και το 11: το ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως) και την ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων). Το πρόγραμμα της τηλεόρασης ξεκινούσε το μεσημέρι, διέκοπτε και ξανάρχιζε το απόγευμα κι έκλεινε το βράδυ. Τις Κυριακές ήταν συνεχόμενο από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μαντάμ Σουσού πρόγραμμα ΥΕΝΕΔ
Από το cosmopoliti.com

Η σειρά προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ. Μετά τη Μαντάμ Σουσού, όπως βλέπουμε στο παραπάνω πρόγραμμα, προβαλλόταν η σειρά «Άγνωστος Πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου· ήταν τόσο δημοφιλής, ώστε την ώρα που παιζόταν, κυριολεκτικά άδειαζαν οι δρόμοι. Όσοι είχαν τηλεόραση στυλώνονταν μπροστά της, για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του συνταγματάρχη Αλέξη Βαρτάνη και το δράμα της Χριστίνας Ψάχου, και όσοι δεν είχαν τηλεόραση γίνονταν φόρτωμα σ’ εκείνους που είχαν.
Η σκηνοθεσία της Μαντάμ Σουσούς ήταν του Μήτσου Λυγίζου, η τηλεσκηνοθεσία του Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου και η παραγωγή της ΑΣΤΗΡ TV. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1972. Η σειρά ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1973. Παίχτηκαν 65 επεισόδια, από τα οποία δεν σώζεται ούτε ένα.

 

Για λόγους οικονομίας, οι ανόητοι υπεύθυνοι χρησιμοποιούσαν ξανά τις ταινίες, για να μαγνητοσκοπήσουν από πάνω άλλες εκπομπές, και καθώς τότε η τεχνολογία δεν φτάσει στα ιδιωτικά βίντεο, η Μαντάμ Σουσού –και όχι μόνον αυτή– είναι χαμένη οριστικά. Δυστυχώς!
Μπορούμε να πάρουμε μια ελάχιστη ιδέα της τηλεοπτικής Μαντάμ Σουσούς από τις φωτογραφίες, σε συνδυασμό με το ραδιοφωνικό θεατρικό έργο, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Άννα Παϊτατζή, όχι όμως και οι άλλοι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς.


Πηγή:Δημοσιεύθηκε την 

Posted in ΤηλεόρασηΜε ετικέτα ,,,,,,,,,,,.Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...