Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

 Μαζί με τον ντράμερ Μιτς Μίτσελ συνόδευαν τον Χέντριξ στο πρώτο του άλμπουμ Are You Experienced, που κυκλοφόρησε το 1967

Με κλασσικά πλέον τραγούδια όπως τα «Purple Haze», «Hey Joe», «The Wind Cries Mary» και με έναν ήχο που συνδύαζε το σκληρό ροκ με τα μπλουζ και τη σόουλ, το άλμπουμ ήταν ένα από τα σημαντικότερα που είχαν κυκλοφορήσει εκείνη τη σημαδιακή χρονιά για το μουσικό κίνημα της ροκ.


Το τρίο ηχογράφησε και αρκετούς άλλους δίσκους μέχρι τη διάλυσή του, λίγο πριν τον πρόωρο θάνατο του Χεντριξ το 1970. Τα τελευταία χρόνια λέγεται πως ο Ρέντινγκ εξέφραζε παράπονα για τη δυσκολία να εισπράξει τα δικαιώματα για κάποιες από τις ηχογραφήσεις του.


Ο Ρέντινγκ γεννήθηκε στο Φόλκστοουν του Κεντ το 1945. Στα εννέα του χρόνια, ξεκίνησε να παίζει βιολί, ενώ στη συνέχεια έμαθε να παίζει κιθάρα και μαντολίνο. Το πρώτο του συγκρότημα ήταν οι The Strangers, τους οποίους σχημάτισε σε ηλικία 15 ετών. Ακολούθησαν οι The Lonely Ones το 1961, με τον Πιτ Κίρτσερ στα τύμπανα, μετέπειτα ντράμερ των Status Quo, ενώ ο Ρέντινγκ είχε αναλάβει την κιθάρα του συγκροτήματος.


Μετά την ηχογράφηση ενός ΕΡ, οι Lonely Ones διαλύθηκαν το 1963 και επανενώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1964, με τον Ρέντινγκ να αποχωρεί έναν χρόνο αργότερα για να ενταχθεί στο επόμενο του συγκρότημα, τους The Loving Kind το Νοέμβριο του 1965, με τον Κίρτσερ στα τύμπανα, τον Τζιμ Λέβερτον στο μπάσο και τον Ντέρεκ Νάιτ στα φωνητικά.


Έφυγε από τη ζωή στης 11 Μαΐου 2003.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...