Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

 Το συγκρότημα που χαρακτήρισε όσο λίγα την νεανική κουλτούρα στην στρατοκρατούμενη Ελλάδα των αρχών των '70ς, ήταν αναμφισβήτητα οι Poll. Μια μπάντα που μετέφερε τα μηνύματα του Woodstock αλλά και της γενιάς των “παιδιών των λουλουδιών” στην Ελληνική νεολαία, μια εποχή που την “κρατούσαν” απομονωμένη από τα μουσικά δρώμενα και τις παγκόσμιες μουσικές εξελίξεις.

Οι Poll (Πολλ) υπήρξαν δημιούργημα των δύο παιδικών φίλων, του Κώστα Τουρνά και του Robert Williams, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το 1965 με το συγκρότημα των Teenagers και με μέση ηλικία των μελών τα 16 (!) Η πρώτη αυτή συνεργασία άφησε πίσω της κι ένα πανσπάνιο σήμερα σινγκλ, το “Υou Don't Love Me/Falling Star”.

Το 1967 μετονομάζονται σε “Dinos and the X-Rays” και μετά από ένα διάλειμμα ξαναβρίσκονται μαζί στις αρχές των '70ς. Στην παρέα τους έχουν προστεθεί οι Σταύρος Λογαρίδης και ο ντράμερ Κώστας Παπαιωάννου. Το όνομα που επιλέγουν τελικά είναι το “Πολλ” από το....Paul McCartney!!


Μουσικά και στιχουργικά εξέφραζαν το πνεύμα της εποχής, με αντιπολεμικά μηνύματα, αμφισβητώντας τις επικρίσεις για την εμφάνιση των νέων, τα μακρυά μαλλιά κ.λ.π. και την αντιμετώπιση που είχαν από τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Τα κοινωνικο-πολιτικά αυτά μηνύματα τους έκαναν να διαφέρουν από τα καθιερωμένα τραγούδια περί αγάπης, έρωτα, χωρισμού κ.λ.π. 

πηγη:rockmachine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...