Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Divine! O κάτα κόσμον Harris Glenn Milstead ήταν Αμερικανός ηθοποιός , τραγουδιστής, ντίβα αλλά και.. the filthiest person alive! Η Divine έμεινε στην ιστορία της τέχνης τόσο για το θερμό ταπεραμέντο της, όσο και για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη John Waters.  Σαν ηθοποιός εκτελούσε εκκεντρικούς γυναικείους ρόλους στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο και σύμφωνα με το περιοδικό People χαρακτηρίστηκε ως ΄τραβεστί του αιώνα’.

Γεννημένος στις Η.Π.Α, η Divine σύντομα  έγινε μέλος των Dreamlanders, την καλλιτεχνική ο ομάδα του Waters. Αμέσως ξεχώρισε και ο Waters την έβαλε πρωταγωνίστρια σε ταινίες όπως: Pink Flamingos ( 1972) και Female Trouble (1974). Η  Divine έκανε αμέσως μια τεράστια cult επιτυχία και έτσι τη δεκαετία του 1970, μετακόμισε στο θέατρο, που εμφανίζεται με το The Cockettes αλλά και άλλα θεατρικά έργα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ξανά στον κινηματογράφο με αποκορύφωμα τη ταινία Hairspray (1988).

Λέτε όμως μια τόσο καλλιτεχνικη φυσιογνωμία να σταματούσε εκεί; Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε τη καριέρα της στη βιομηχανία της μουσικής και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στα charts με τραγούδια όπως τα ‘You Think You’re a Man’, ‘ Walk Like a Man ‘ και ‘Shake it Up‘. Η Divine πέθανε στο Los Angeles το 1988 στην ηλικία των 43 χρόνων από καρδιακό νόσημα αλλά παραμένει μια cult φιγούρα, καθόλου άδικα .


Πηγη-batcountrysite.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...