Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Το περιοδικό Metal Hammer δεν χρειάζεται βεβαίως συστάσεις, καθώς είναι από τα πλέον ιστορικά μουσικά έντυπα στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα λίγα τα οποία συνεχίζουν να βγαίνουν σε αυτές τις δύσκολες για το χαρτί εποχές.


Τo πρώτο τεύχος του Metal Hammer κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1984. Ήταν μια πρωτοβουλία που είχε πάρει τότε ο Γιάννης Κουτουβός, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος που εκείνα τα χρόνια -αλλά και στη συνέχεια- δούλευε μέσα στη δισκογραφία και μπόρεσε να διακρίνει την ανάγκη του κόσμου για ένα τέτοιο περιοδικό. Ενδεχομένως, από το πόστο του έβλεπε πως αυτό το πράγμα αφορούσε πολύ κόσμο και αποφάσισε να το προσπαθήσει. Αρχικά απευθύνθηκε σε έναν εκδότη, τον Γκρίτσαλη, ο οποίος κυκλοφορούσε περιοδικά soft πορνό, όπως, για παράδειγμα, το Λονδίνο 2000.

Αποφάσισαν να βγάλουν -εντελώς πειραματικά- μια έκδοση που ονόμασαν Heavy Metal, για να δουν πως θα λειτουργήσει αυτό το πράγμα. Είδαν πως υπήρξε ανταπόκριση και στη συνέχεια όλο αυτό πήρε μπρος. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδέα για το γερμανικό Metal Hammer, είχε έρθει στα παιδιά εκεί έναν χρόνο πριν από το Heavy Metal, έπειτα από μία μεγάλη συναυλία που είχε γίνει στο Ντόρτμουντ.

Η ένωση του ελληνικού περιοδικού με το γερμανικό, έγινε τον Μάρτιο του 1988. Ο ελληνικός τίτλος είναι Heavy Metal & Metal Hammer.

Πηγη-www.avopolis.gr-www.vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...