Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ντεμπούτο άλμπουμ ΤΩΝ Depeche Mode το Speak and Spell (1981).Το Speak and Spell ήταν το πρώτο και τελευταίο άλμπουμ με κύριο συνθέτη τον Vince Clarke, ο οποίος αποφασίζει να αφήσει τους Depeche Mode και να δημιουργήσει με την Alison Moyet τους Yazoo και αργότερα τους Erasure.


Το γεγονός αυτό έγινε αφού ολοκληρώθηκε η ομώνυμη περιοδεία Speak and Spell Tour και τη συνθετική σκυτάλλη πήρε ο Martin Gore. O Gore είχε συνθέσει δυο τραγούδια στο Speak and Spell, τα Tora Tora Tora! και Big Muff.

Οι Depeche Mode των Speak & Spell ημερών ήταν μεν σε ικανά μετεφηβική ηλικία, αλλά δεν έδειχναν μεγαλύτεροι από 14 ετών. Όπως ορθά έχει ειπωθεί ήταν η πρώτη ηλεκτρονική teen boy band.


O Martin Gore, επηρεασμένος από τη μουσική γνώση του μέντορα και αφεντικού τους Daniel Miller, γράφει τα Big Muff και Tora Tora Tora, που υπογείως δείχνουν το μέλλον του συγκροτήματος, προς την σκοτεινή πλευρά της συναισθηματικής ακρότητας, στο πιο προσβάσιμο αυτής.

Πηγη-wikipedia-www.mic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...