Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

«Θηλυκό Θηριοτροφείο»  1984,  αρκετά τολμηρή για την εποχή που γυρίστηκε και θεωρείται cult για τους φίλους των ταινιών των eighties.Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Ζερβού και το σενάριο της Ισαβέλας Μαυράκη.

Λατρεμενη ταινια και το καλυτερο ειναι οτι δεν ειχε το αναμενωμενο happy end....φοβερο το soundtrack so sad- Marianne Faithful  που επιλέχθηκε για να ντύσει τον παράνομο έρωτα ενός καθηγητή (Τάκης Χρυσικάκος) με μία μαθήτριά του (Σοφία Αλιμπέρτη) στην 80's  αυτή βιντεοταινία . Εκεί είχα ακούσει για πρώτη φορά το αριστούργημα της Mrs Jagger.Στην ίδια ταινία είχε ακουστεί και το "Girls wanna have fun" που τραγουδά η Cindy Lauper...

H Σοφία Αλιμπέρτη όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον ελληνικό κινηματογράφο επιστράτευσε όλο το ταλέντο της και τελικά κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
Η ηθοποιός συμμετείχε στην ταινία «Θηλυκό Θηριοτροφείο» και σε μία σκηνή τη βλέπουμε να βγαίνει γυμνή από τα αποδυτήρια, όπου μόλις είχε κάνει το μπάνιο της.

Η Τέτα Κωσταντά επίσης  από τις πιο γοητευτικές ηθοποιούς των 80s, «έπαιζε» με το look της, βάφοντας τα μαλλιά της σε φλογερό κόκκινο ή σε γήινο καστανό χρώμα, και δούλεψε με παρτενέρ της τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής,ο ρόλος της άτακτης μαθήτριας του «Θηλυκού θηριοτροφείου» -που φλέρταρε με τον υπεύθυνο του κυλικείου, Κώστα Τσάκωνα- ήταν από τους πιο χαρακτηριστικούς.

Η υπόθεση της ταινίας:Σε ένα παρθεναγωγείο, οι μαθήτριες συναγωνίζονται η μια την άλλη σε σκανδαλιές. Τσαχπίνες και περπατημένες, αποφασίζουν να ξελογιάσουν ένα σοβαρό καθηγητή τους, τον νεαρό γυμναστή Δημήτρη, που εκτελεί με περισσή ευσυνειδησία τα καθήκοντά του ως εκπαιδευτικός, αλλά αρνείται παντελώς να τις δει ως γυναίκες.

Πηγη- wiz guidecyprus.wiz-guide.com ›-dreamfm.gr-espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...