Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η πρώτη έγχρωμη μεταφορά μυθιστορήματος του Sherlock Holmes έμελλε να κυκλοφορήσει από τη μυθικότερη παραγωγό εταιρία ταινιών τρόμου της ιστορίας του κινηματογράφου.

Η Hammer συνέζευξε για το φιλμ του Terence Fisher τα ταλέντα δύο μεγαθηρίων του είδους, ντύνοντας τον Peter Cushing με την καμπαρτίνα του διάσημου ντετέκτιβ και προσφέροντας παράλληλα στον Christopher Lee μια από τις σπάνιες ευκαιρίες στην καριέρα του να υποδυθεί έναν ηρωικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και εκείνος όχι απλά παραθέτει τις ερμηνευτικές του περγαμηνές και την απαράμιλλη εκφραστικότητα των βαριών χαρακτηριστικών του, αλλά γίνεται το πηδάλιο που κινεί το τελικό αποτέλεσμα πέρα από τα όρια των πρώιμων προσδοκιών.

 Το στόρι, που θέλει τον Holmes στα βήματα μιας κατάρας που βαραίνει τον οίκο των Baskerville καθώς και στο κυνήγι ενός γιγαντιαίου σκυλιού που τρομοκρατεί τους βαλτότοπους μιας Αγγλικής επαρχίας, προσφέρεται για πολλές εναλλαγές στην πλοκή μα κυρίως για άφθονα φωτογραφικά παιχνιδίσματα. Νυχτερινά πλάνα σε χλωμούς φωτισμούς, σκοτεινή ατμόσφαιρα με ξεσπάσματα πολύχρωμων παραστάσεων και λεπτομερώς σχεδιασμένες σκηνοθετικές κινήσεις συνθέτουν το παζλ μιας κλασικής μεταφοράς, που αν και στους αμύητους μπορεί να πέσει αρκετά βαρύ, για τους φίλους του είδους δίνει υποσχέσεις για γνήσια κινηματογραφική απόλαυση. Δαγκώστε άφοβα…


 Πηγη -cine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...