Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ο Τάκης Αντωνιάδης είναι ένας από τους σπάνιους τραγουδιστές που έχει βγάλει το ελληνικό μουσικό στερέωμα, με επιλογές που τον χαρακτηρίζουν ως… το No1 Έλληνα pop star!

Ο Τάκης Αντωνιάδης έλαμψε  στη δεκαετία του ‘60 με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Sounds»(«Το έτος 2525», «Απόψε σε θέλω», «Το Μάθημα», «Το έτος 2525» κ.α) , όπου ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής.

Ξεκίνησε τη πορεία του στο χώρο, τη δεκαετία του 60 . Το 1989 είχε κυκλοφορήσει και ένα προσωπικό album, με τίτλο “τα χρόνια της σιωπής” που περιείχε διασκευές πολύ γνωστών ξένων τραγουδιών.

Διακρίθηκε και ως σόλο καλλιτέχνης, αφοσιωμένος στο μοντέρνο τραγούδι, είτε πρωτότυπο, είτε διασκευασμένο. Μερικές από τις γνωστές επιτυχίες του: «Το μάθημα», «Η κιβωτός», «Εννιά κορίτσια», «Δεν ζητώ άλλη αγάπη», «Είσαι μόνο εσύ», «Περιμένω», «Είναι σκληρή», «Ό, τι πεις εσύ», «Πάλι χθες», «Πάντα μαζί» (ντουέτο με τη Μπέσσυ Αργυράκη) και άλλες. Πήρε αρκετές φορές μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το πρώτο Βραβείο το 1978, μαζί με τη Χριστίνα (επίσης μέλος των Sounds) και το «Κράτα με».

Έφυγε από τη ζωή στης 24 Απριλίου του  2015.


Πηγη-ogdoo.gr-hit-channel.com -Flash.gr-Infegreece,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...