Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αμερικανίδα κωμική ηθοποιός ,η Licille Ball (1911-1989) που πρωταγωνίστησε στην Αμερικάνικη Τηλεόραση στο Lucy Show, έπαιξε επίσης και σε αρκετές ταινίες κυρίως κωμικές. Το 1962, η Ball έγινε η πρώτη γυναίκα που διοργάνωσε ένα μεγάλο τηλεοπτικό στούντιο, το Desilu Productions, το οποίο παρήγαγε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Mission: Impossible και Star Trek.

Η Λουσίλ Μπολ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της τη δεκαετία του 1930, μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ στη δεκαετία του 1940 μετεπήδησε στον κινηματογράφο. Τη δεκαετία του ’50 έγινε τηλεοπτική σταρ, καριέρα που συνέχισε μέχρι το 1970.

Το 1929 η Μπολ έκανε τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα σαν μοντέλο και αργότερα ξεκίνησε την καριέρα της στο σανίδι με το ψευδώνυμο Dianne Belmont.
Εμφανίστηκε σε πολλούς μικρούς κινηματογραφικούς ρόλους κατάτη δεκαετία του ’30, σαν μισθωμένη ερμηνεύτρια για την εταιρία RKO Radio Pictures και χαρακτηρίσθηκε σαν «Η Βασίλισσα των Β-ταινιών».


Η Μπολ προτάθηκε για τα Βραβεία Έμμυ δεκατρείς φορές και το κέρδισε τέσσερις. Το 1977 η Μπολ ήταν ανάμεσα στις πρώτες γυναίκες ηθοποιούς που τιμήθηκαν με το βραβείο Women in Film Crystal Award. Τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Golden Globe Cecil B. DeMille (1979), το βραβείο Lifetime Achievement από το κέντρο απονομής τιμών Kennedy (1986) και το βραβείο Governors από την Ακαδημία τηλεοπτικών τεχνών και επιστημών (1989).


Πηγη-www.in.gr-Wikipedia-Movies History from 40's to 70's fb.

1 σχόλιο:

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...