Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ο Νικόλαος Ξένος είναι ένας απο τούς αξιόλογους επαγγελματίες μουσικούς στο χώρο του θεάματος και της τέχνης.


ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ  ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ
ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ UNIVERSAL.

 ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΥΝΘΕΤΗΣ
ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ- ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ  ΣΤΑ  ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ  ΓΡΑΦΕΙ.

 ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑ (ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ).


Σε μια συνέντευξη ιντερνετική του στο Polis Magazino είχε δηλώσει.


ΝΙΚΟΣ ΞΕΝΟΣ: “…Η έμπνευση μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους ή βιωματικούς ή βλέποντας και ακούγοντας εμπειρίες άλλων”



Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε μουσικοσυνθέτης; Μμμ σε ηλικία 6 χρονών θυμάμαι ότι έπαιρνα τις κατσαρόλες, τις λεκάνες και τις κουτάλες και έστηνα συναυλία.. Αυτά λοιπόν ήταν τα πρώτα μου βήματα.



Ποιόν ηθοποιό, μουσικό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Τη γυναίκα μου (ελπίζω να το διαβάσει) ναι είναι και αυτή καλλιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι η Ανδριανή Μπαρτσώτα και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων της εταιρίας μου. Και από μουσικό καλλιτέχνη τον Ιταλό τενόρο Andrea Bocelli.
Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και προπαντώς τους καλοκαιρινούς μήνες που το διασκεδάζουμε περισσότερο.



Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Υπομονή, σκληρή δουλειά και κυρίως όχι καβάλημα καλαμιού αλλά κρατώντας χαμηλούς τόνους στην επιτυχία.
Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Αν κρίνω από τον εαυτό μου γεννιέται χα χα χα. Μμμ αυτό είναι αυτογνωσία βέβαια και όχι υπερβολή.
Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Δημιουργία, οργάνωση αποτέλεσμα. Αν και τρεις λέξεις για μένα είναι μόνο μία.



Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Ναι φυσικά. Αν και η έμπνευση μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους ή βιωματικούς ή βλέποντας και ακούγοντας εμπειρίες άλλων.
Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Rock.



Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αρχίζοντας μετά Κορωνοϊού βέβαια και θεού θέλοντος θα ξεκινήσουμε την καλοκαιρινή περιοδεία με τους θιάσους καθώς και συνεργασία με την Culture and Prosperity s.c.e. με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την οργάνωση και υποστήριξη Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και τα υποσύσταση Πολιτιστικά και Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ σε Ζαχάρω και Βελεστίνο και σε δήμους στην Αθήνα.
Για το Χειμώνα θα ξεκινήσω την ηχογράφηση του προσωπικού μου άλμπουμ με ορχηστρική μουσική καθώς και συνεργασίες με καλλιτέχνες.
Και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η επετειακή παράσταση για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης του 1821 σε παραγωγή της Apple Productions. Βασισμένο στο βιβλίο Οι Αγωνιστές του 21 του Δημητρίου Ζέρβα δασκάλου και παππού της συζύγου μου Ανδριανής Μπαρτσώτα.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι συνεργασίες αποτελούν κινητήριο δύναμη για την επίτευξη σημαντικών στόχων και πρωτοβουλιών, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα του επαγγελματικού επιπέδου που διαθέτουμε στον χώρο των Τεχνών και της Μουσικής .



Βιογραφικό. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
website: apple-productions.com
ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΣΠΟΥΔΕΣ
Μουσική τεχνολογία – Σύνθεση – Ορθοφωνία και Φωνητική τοποθέτηση
Όργανα: Κιθάρα, πιάνο, κρουστά                                                                                                            ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ιδιοκτήτης ΤΟΥ APPLE STUDIO μουσικών, θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών.
Διευθυντής της Apple Productions εταιρία μουσικών και θεατρικών παραγωγών
Παραγωγός της MINOS EMI UNIVERSAL
Δραστηριοποιείται 21 χρόνια στο χώρο της δισκογραφίας, του θεάτρου ως μουσικοσυνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής και παραγωγός.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
HEAVEN δισκογραφική εταιρία του ομίλου Ant1 διετές συμβόλαιο σαν προκαταρκτικός εξεταστής του X FACTOR, συνεργασία με το MAD TV στα μουσικά βραβεία
Δισκογραφική συνεργασία με Γιάννη Πάριο, με Γιάννη Πλούταρχο, με Ελένη Καρουσάκη, με Χαρούλα Λαμπράκη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.
Συνεργασία με τον τενόρο Bruno Ferretti και τον βαρύτονο Angelo Greco και συμμετοχή στο φεστιβάλ του San Remo κερδίζοντας την δεύτερη θέση του φεστιβάλ.
Δημιουργία ιστορικού ντοκιμαντέρ για την ΕΥΔΑΠ της κατασκευής του φράγματος Μαραθώνα λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο κατά την παρουσίαση του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Τριετές συμβόλαιο με τα σουπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ παίζοντας στα καταστήματα του αποκλειστικά δική του μουσική.
Καλλιτεχνική διεύθυνση – μουσικη επιμέλεια στη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου θέατρο Φλόκα Αρχαία Ολυμπία και στο Ηράκλειο Κρήτης
Καλλιτεχνικός διευθυντής στην Αρχιτεκτονική (ροκ σκηνή), συνεργασία στο Γυάλινο μουσικό θέατρο, Rock &Art μουσική σκηνή
Καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας ΤΑ ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ (θέατρο για παιδιά) και της θεατρικής ομάδας ΗΛΙΑΕΙΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ από την UNESCO για την παράσταση ΠΕΡΣΕΣ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ στην Lyon της Γαλλίας και για την παιδική παράσταση ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΟΥΛΑΣ
Έπαινο από τον Πάπα Φραγκίσκο βατικανό για το κλασσικό μουσικό του έργο GLORIA
Δημιουργία μουσικής επένδυσης για το site της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Γερμανίας που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πηγη-polismagazino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...