Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Οι panx romana με την καταιγιστική μουσικη τους,τους αιχμηρους και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα απο τα τραγούδια για ισότητα, ελευθερία και ανθρωπιά.ιδρύθηκαν τον Ιανουάριο του 1982 στην Αθήνα. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από μια έξυπνη παραποίηση της λατινικής φράσης Pax Romana, που σημαίνει Ρωμαϊκή Μέλη τους ήταν Οι Frank Panx στα φωνητικά, Julio Panx μπάσο και ο Woody Panx στην κιθάρα.Αν αναρωτιέστε ποιοί κρύβονται πίσω απ' τα ψευδώνυμα, ο Frank είναι ο Φραγκίσκος Νίνος, o Julio ο Χρήστος Αθανασάκος και ο Woody ο Γιάννης Βασιλειάδης.Ξεκινησανε το 1982.Πρωτο τους άλμπουμ ήταν το , Παιδιά στα όπλα.Ο δίσκος θεωρείται από κάποιους σαν ένας από τους σημαντικότερους ελληνικούς πανκ δίσκους της δεκαετίας του ‘80. Όπως είχε δηλώσει και σε μια συνέντευξη του ο Δημήτρης Δημητράκας ,ο ντράμερ του συγκροτήματος ,είχε πει τα εξής:Με τους Panx Romana θα έλεγα, έζησα τις εντονότερες στιγμές της μουσικής μου πορείας. Εκρήξεις δίχως όρια, συναυλίες ανεπανάληπτες, αλλά και εσωτερικές σχέσεις σε τεντωμένο σκοινί. Όλα αυτά έκαναν το γκρουπ μοναδικό και χαίρομαι που αυτόν τον καιρό είμαστε πάλι μαζί (Φρανκ, Γούντυ, Χούλιο, Δημήτρης) έστω και με ένα αβέβαιο μέλλον.
Μεγάλα κομμάτια είχε βγάλει το συγκρότημα Τότες όπως :  Birdy, Συναγερμός, Καταστολή στο περιθώριο (Διασκευή του Somebody put something in my dream των θρυλικών Ramones). Συνολικά έχουν κυκλοφορήσει 6 δίσκους αλλά συνεχίζουν να κάνουν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις ακόμα.

Οι <<Panx Romana>>
ήταν ένα εφηβικό όνειρο που έμεινε στην ιστορία.Ενα συγκρότημα που ξεπετάχτηκε απ τα τέλη των 70s επηρεασμένο από διάφορα άλλα συγκροτήματα του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...