Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Dick Smith.Γνωστός ως ο «Νονός του μακιγιάζ».Χρησιμοποίησε επαναστατικές τεχνικές εφαρμογής μακιγιάζ που ριζικά μεταμόρφωσαν τους ηθοποιούς για τους ρόλους τους. Οι μέθοδοι του για τη δημιουργία ψεύτικου αίματος και για τη χρήση στρωματοποιημένων προσθετικών και αφρού latex για την ηλικία του προσώπου ενός ηθοποιού έγιναν πρότυπα του Χόλυγουντ. ξεκίνησε την καριέρα του το 1945.Οι  σημαντικές ταινίες του Smith περιλαμβάνουν το μακιγιάζ για τον Dustin Hoffman στο Little Big Man (1970),Marlon Brando στο The Godfather (1972), Linda Blair στο The Exorcist (1973), και Robert De Niro στο Taxi Driver (1976). Ο Smith φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ το 1943, όπου ήταν πρόθυμος φοιτητής έως ότου διαβάσει   ένα βιβλίο μακιγιάζ και απο κει και πέρα γοητεύτηκε απ τη συγκεκριμένη δουλειά.Επαινέθηκε για τη μακρά του καριέρα και την «γενναιοδωρία» του να μοιράζεται μυστικά του επαγγέλματός του με νεότερους συναδέλφους του.
«Απολάμβανα πάρα πολύ να κάνω αυτή τη δουλειά», είπε ο 89χρονος Σμιθ. «Αλλά να δέχομαι τόσο πολύ ευγένεια με μιας πάει πάρα πολύ. Νιώθω τόσο ευγνώμων…»                                                                       Ο Μάρλον Μπράντο χρειάστηκε να «μεταμορφωθεί» για να ερμηνεύσει τον αξιοσέβαστο πολίτη και γκάγκστερ Ντον Βίτο Κορλεόνε στον θρυλικό «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Με τη βοήθεια του make up artist Ντικ Σμιθ, το πιο νεανικό για το ρόλο πρόσωπο του Μπράντο απέκτησε την εικόνα ενός αξιότιμου ηλικιωμένου γκάγκστερ παλιάς εποχής.Ειδικα η μεταμόρφωση της. Linda blair στον εξορκιστή θεωρώ είναι η καλύτερη του δουλειά.Αmadeus(το οποίο κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ),The Hunger,Τaxi driver μερικές απ της δουλειές του.Προτάθηκε ξανά για Όσκαρ το 1989 για το «Dad». O Dick Smith πέθανε στο Λος Άντζελες στις 30 Ιουλίου 2014, σε ηλικία 92 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...