Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Παραμένουμε σε διάθεση καλοκαιρινη και νοσταλγική... Πάμε πίσω χρόνια πολλά και αναπολούμε τις νύχτες που μπορούσαμε να μην κοιμηθούμε και να πάμε κατευθείαν για δουλειά!Όλοι όσοι παρακολουθούν το ελληνικό τραγούδι, είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν εκείνο το παλιό συγκρότημα που πρωτοβγήκε τη δεκαετία του ’80, τους «Λαθρεπιβάτες».
Το 1987 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος  του φωνητικού ντουέτου Λαθρεπιβάτες«Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε».Ένα τραγούδι που ακούγαμε στο γουόκμαν ή στο ραδιόφωνο και παίρναμε αγκαλιά το μαξιλάρι, λίγο πριν δούμε όνειρο πως παίρνουμε αγκαλια αυτόν/αυτήν που αγαπούσαμε!
 Με συμμετοχή της Ελένης Δήμου, «Ανησυχώ»και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.Τους στίχους τους έγραψε ο Παντελής Θαλασσινός και τη μουσική την έγραψε μαζί με τον Γιάννη Νικολάου.Αν έχει παρακολουθήσει κανείς  τον τρόπο που γράφουνε κι οι δύο, καταλαβαίνεις ότι είναι κυρίως επηρεασμένο από την δυτική μουσική. Αν ακούσετε  το δίσκο προσεκτικά, είναι δίσκος που έχει τραγούδια βαθιά : το «Ανησυχώ» ,το «Κρυώνω» ή το «Ρεμάλι», το «Ταξιδιάρικο Πουλί», «Άλλη Μια Νύχτα» ή το άλλο που λέει «Έξω καράβια φεύγουνε στου Πειραιά τη μπούκα» («Στο Γραφείο»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...