Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ι will survive! Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα τραγούδια που έχουμε χορέψει σίγουρα όποτε έχουμε παει σε κάποια ντίσκο στο παρελθόν αλλα και στο παρόν.Η σούπερ σταρ της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ έχει σήμερα γενέθλια. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 16 ετών.Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1949 ."Υπήρχε πάντα μουσική στο σπίτι μας",  έγραψε στην αυτοβιογραφία της . Απολάμβανε να ακούει  ραδιόφωνο συνέχεια στο σπίτι. Η Γκέινορ άρχισε να τραγουδά σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Newark, NJ, Όπου συστήθηκε σε μια τοπική μπάντα από έναν γείτονα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας σε τοπικούς συλλόγους , η Γκέινορ ξεκίνησε την ηχογράφηση της το 1971 στο Columbia Records.Η πρώτη πραγματική της επιτυχία ήρθε το 1975 με την  κυκλοφορία του άλμπουμ της, το Never Can Say Goodbye στηνColumbia Records. Η πρώτη πλευρά του album περιελάμβανε τρία τραγούδια ("Honey Bee", " Never Can Say Goodbye " και " Reach Out, I'll Be There").Όταν το 1978 κυκλοφόρησε το “I Will Survive” κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν ο ύμνος των απανταχού χωρισμένων.

Μάλιστα, το κομμάτι αυτό που αποθέωσε την ντίσκο κουλτούρα, έχει μια αναπάντεχη ιστορία. Αν και όλοι νομίζουμε πως αναφέρεται στην ανάκαμψη μετά από το τέλος μιας παθιασμένης σχέσης, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι γράφτηκε για έναν τελείως διαφορετικό λόγο: την επιβίωση της διάσημης τραγουδίστριας από μια δύσκολη εγχείρηση…σκωληκοειδίτιδας.Το κομμάτι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1978.Πως όμως αυτή η κοπέλα που γεννήθηκε πριν από 70 χρόνια στο Νιου Τζέρσι, για να ανακηρυχθεί αργότερα «Βασίλισα της Ντίσκο» από τη International Association of Disco-disc- Jockeys («αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου», ομολογεί), έγινε τόσο, μα τόσο ταγμένη Χριστιανή; Μία πτώση από τη σκηνή εν έτει 1978, και ο σοβαρός τραυματισμός εξαιτίας αυτής, ήταν αρκετή. Αλλά όχι αποτρεπτική για τη συνέχιση της καριέρας της. «Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει πολύς κόσμος, ο χριστιανισμός είναι πολύ διασκεδαστικός. Οπότε συνεχίζω να περνάω καλά πάνω στη σκηνή και να κάνω και τους fans μου να νιώθουν όμορφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...