Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ο JOHN CARPENTER ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.Το συμπαθητικό αλλά οπωσδήποτε όχι κάτι ιδιαίτερο The Ward (2010) ήταν η τελευταία σκηνοθετική του απόπειρα.

Ωστόσο, πρόσφατες δηλώσεις του στο Collider.com άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική ταινία τρόμου ή δράσης…υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου ο Carpenter μίλησε για μια ευρεία γκάμα θεμάτων γύρω από τον κινηματογράφο και την πολιτική κατάσταση της σημερινής εποχής, κάποια στιγμή προέβη στην ακόλουθη αινιγματική δήλωση:

Δεν έχω κάτι προγραμματισμένο αλλά δουλεύω πάνω σε διάφορα πράγματα. Έκανα πολλές ταινίες με αποτέλεσμα να «καώ» και έπρεπε να σταματήσω για ένα διάστημα. Πρέπει να ζήσω κιόλας. Θα πρέπει οι συνθήκες να είναι σωστές για να το ξανακάνω. Θα μου άρεσε να κάνω άλλο ένα φιλμ τρόμου ή μια σπουδαία περιπέτεια. Θα ήταν ένα project που θα έπρεπε να έχει τον σωστό προϋπολογισμό. Σήμερα, αναγκάζουν τους νέους σκηνοθέτες να κάνουν ταινίες για 2 εκατομμύρια δολάρια όταν η ταινία έχει γραφτεί για προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνεπώς πρέπει να τα «συμπιέσεις» όλα μέσα σ’ αυτό το εύρος και γι’ αυτό δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο.

Σίγουρα κατανοητός ο προβληματισμός του Carpenter αλλά στο ευμετάβλητο τοπίο του κινηματογράφου ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πει κάποιος την τελευταία του λέξη. Πάντως στην ίδια συνέντευξη ο Carpenter δήλωσε πως θα ήθελε να ασχοληθεί και με τηλεοπτική σειρά κάτι που άλλωστε έχει ήδη ξανακάνει στην πιο πρόσφατη ιστορία του (βλέπε Masters of Horror).

Για να δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...