Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Με μία Ιαπωνία που θυμίζει περισσότερο την ατμόσφαιρα του Blade Runner, o Ridley Scott σκηνοθετεί μία κλασική αστυνομική ιστορία, με μοντέρνα αισθητική.Δύο αστυνομικοί της Νέας Υόρκης αναλαμβάνουν να συνοδεύουν έναν δολοφόνο της Ιαπωνικής μαφίας, πίσω στην χώρα του. Όταν φτάσουν, αυτός καταφέρνει να αποδράσει και οι δύο αστυνομικοί θα πρέπει να διεισδύσουν στα άδυτα της ιαπωνικής μαφίας για να τον εντοπίσουν.     Η φωτογραφία της ταινίας είναι απο τον μετέπειτα μελλοντικό σκηνοθέτη Jan de Bont ,γνωστό για της ταινίες του The Haunted 1999  και Speed 1995.Ο  Jackie Chan , προσεγγίσθηκε για πρώτη φορά για να κάνει της  σκηνές δράσης και να παίξει ένα μικρό κομμάτι ως κακοποιός, αλλά αποφάσισε ότι ο ρόλος δεν ταιριάζει με τις αξίες και  την εικόνα του και έτσι αρνήθηκε.Η ταινία άρχισε να γυρίζετε το Νοέμβριο του 1988 και τελείωσε τον Μάρτιο του 1989. Ο Ιάπωναςηθοποιός Yūsaku Matsuda , ο οποίος έπαιξε τον Sato, πέθανε από καρκίνο της ουροδόχου κύστης λίγο μετά την ολοκλήρωση της ταινίας.  Ο σκηνοθέτης Ridley Scott αφιέρωσε την ταινία στη μνήμη του.

Το υψηλό κόστος και η γραφειοκρατία που σχετίζονται με τα γυρίσματα στην Ιαπωνία ώθησαν τον Scott να δηλώσει ότι ποτέ δεν θα κινηματογραφούσε ξανά στη χώρα αυτή. Ο Scott τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και να ολοκληρώσει την ταινία στην κοιλάδα Napa της Καλιφόρνιας .

Αυτή η ταινία σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ Hans Zimmer και Ridley Scott. Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία πλοκή, ωραία μουσική, όλα ωραία είναι σε αυτήν την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...