Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Bαφτήστικαν IDOLS το 1965 σε δημοψήφισμα από τους θαμώνες μια βραδιά που έπαιζαν στο Ωτο Κλαμπ στην Κηφισιά  με πρωτοβουλία της γνωστής Ελληνίδας  τραγουδίστριας Κας Δανάης.  Οι Idols ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1964 και κατάφερε να παραμείνει στο προσκήνιο για μια ολόκληρη δεκαετία, μέχρι το 1974, πράγμα πολύ σπάνιο για τα Ελληνικά συγκροτήματα της εποχής.Από την σύνθεσή τους πέρασαν αρκετοί μουσικοί, με πιο βασικούς τους: Αντώνη Γιούλη (κιθάρα, όργανο), Ντέμη Ρούσσο (μπάσο), Ντίνο Παπαβασιλείου (πιάνο, όργανο), Νότη Λαλαΐτη (αρμόνιο), Μανώλη Καβουκλή (μπάσο), Τζίμη Τζιμόπουλο (ντραμς), Τζο Μισά (τραγούδι), Γιώργο Πετρίδη (τραγούδι), Λάζαρο Παπαγεωργίου (τραγούδι), Νίκο Τσιλογιάννη (ντραμς), Βασίλη Κωνσταντινίδη (ντραμς).Μέσα σε ένα χρόνο ο Ντέμης Ρούσος μετεπήδησε στους MINIS ένα άλλο συγκρότημα της εποχής που τον ήθελαν εκτός από μπασίστα και σαν βασικό τραγουδιστή. Tην θέση του Ντέμη στους Αϊντολς πήρε ο μπασίστας Μανόλης Καβουκλής.

Οι IDOLS πέντε άτομα πλέον (από 6 που ξεκίνησαν) έφυγαν για περιοδεία σε διάφορα Κλαμπ της Ευρώπης και Κυρίως της Γαλλίας και της Ελβετίας.  Την πρώτη περίοδο ηχογράφησαν τα 45ρια "He's The One/Hellow Honey", "Reward/Wanted By The Low" και "La Dem Da Da"/"Boys", αλλά δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά το 1968 άλλαξαν εταιρεία κι έκαναν στροφή στον ελληνικό στίχο και κυκλοφόρησαν αρκετές επιτυχίες, όπως τα "Τρικυμία στην Καρδιά Μου", "Τα Χρόνια Περνούν", "Ξαφνικά με Αγαπάς" κι ένα άλμπουμ το 1969 με τίτλο τ' όνομά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...