Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Σαμάνθα Φοξ.Μεσουράνησε τη δεκαετία του '80.Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της δεκαετίας του 1980. Το σέξι τραγούδι της «Touch me (I want your body») έγινε σούπερ χιτ σε όλον τον κόσμο και ακούγεται ακόμα και σήμερα.Τη δεκαετία του ‘80 η Samantha Fox μπορεί να μην ήταν το «απόλυτο» sex symbol, όπως ήταν η κλισέ έκφραση της εποχής, αλλά τα πόστερ της κοσμούσαν τα υπνοδωμάτια χιλιάδων εφήβων. Αν και από πολύ μικρή είχε εκδηλώσει την αγάπη της για το τραγούδι, την πρόλαβε το μόντελινγκ. Σε ηλικία 16 χρόνων έβαλε την μητέρα της να τη φωτογραφίσει ημίγυμνη κι έστειλε τις φωτογραφίες σε έναν διαγωνισμό! Δεν πήρε την πρώτη θέση, αλλά για τα επόμενα χρόνια είχε συχνά πυκνά μια θέση στην σελίδα 3 της βρετανικής εφημερίδας Sun που φιλοξενούσε αποκαλυπτικές φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών.Με ξανθά μες μαλλιά, με κοντά σορτσάκια, με κοντά μπλουζάκια και νάζι που ταίριαζε γάντι στην ποπ κουλτούρα της εποχής η Samantha Fox έκανε το ντεμπούτο της με ένα τραγούδι που άναβε τα αίματα! Το "Touch me" έγινε αμέσως νούμερο 1 σε 17 χώρες.

Συναυλίες, φωτογραφήσεις, εμφανίσεις, μόντελινγκ, σήριαλ, ταινίες. Όλα τα έκανε η Samantha! Και φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί πολλές φορές γuμνή. Άλλωστε δεν φοβόταν τίποτα. Μεσουρανούσε στα πράγματα και ήταν ανάμεσα στις γυναίκες - φαντασιώσεις του 80!Δούλεψε αρκετά χρόνια ως μοντέλο και έγινε διάσημη. Όμως η Σαμάνθα ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.
Το πρώτο της σινγκλ με τίτλο «Touch me» κυκλοφόρησε το 1986 και μπήκε στο Top 10 της Βρετανίας και της Αμερικής, πούλησε δε πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

Το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο «Samantha Fox» κυκλοφόρησε το 1987 και παρά τις αρνητικές κριτικές που την ονόμαζαν σαν μοντέλο τόπλες που προσπαθούσε να τραγουδήσει αυτή απέδειξε στους επικριτές της ότι έκαναν λάθος αφού απέκτησε ένα αξιοσέβαστο κοινό. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν το «Naughty Girls (Need Love Too)» και το «Nothing’s Gonna Stop Me Now».

 Ενόψει μάλιστα της κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας της μίλησε για τις παρτίδες της με τα κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών, το πιο σοκαριστικό θέαμα που αντίκρισε ποτέ σε συναυλία της, καθώς και το πώς κατέληξε να μένει στη διπλανή πόρτα με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Το 2003 η Σαμάνθα παραδέχτηκε επίσημα μια φήμη που την ακολουθούσε σαν stalker από το 1999: Οτι είναι λεσβία, και όχι bisexual. Αν και είχε επιχειρήσει να κάνει σχέση με άτομα του άλλου φύλου -όπως με τον τραγουδιστή των KISS- η ίδια δεν έβρισκε στο πρόσωπο ενός άντρα αυτό που αναζητούσε. Για τέσσερα χρόνια στη δεκαετία του ’90, διατηρούσε δεσμό με μια Αυστραλή τραγουδίστρια, την Κρις Μπονάτσι, την οποία παράτησε για τα μάτια της μάνατζέρ της, Μίρα Στράτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...