Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018


Ο Marc Cerrone (γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1952) είναι ένας γαλλός ντίσκο ντράμερ, συνθέτης, δισκογραφικός παραγωγός και δημιουργός σημαντικών συναυλιών. Ο Cerrone θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς disco μουσικης της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του '80 στην Ευρώπη.

Έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπων μόνο στη Γαλλία  και οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα του Supernature , το οποίο θεωρείται το ποιο επιτυχημενο του.

Το single "Love in C Minor" (1976) έφθασε στο Νο. 3 και έμεινε σε ρεκόρ για πάνω από δύο μήνες, κερδίζοντας πωλήσεις τριών εκατομμυρίων αντιτυπων. Με το "Supernature" (1977) ο Cerrone δημιουργησε συμφωνικές ενορχηστρώσεις με τους πρωτοποριακους ήχους των synthesizers. Στο 1978 Billboard Disco Forum, ο Cerrone έλαβε έξι βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Disco Artist of the Year.

Εκτός από το Love in C Minor, το Paradise και το Supernature, ο Marc Cerrone εκανε επιτυχία στην Ευρώπη με άλμπουμ όπως το Cerrone IV: The Golden Touch (1978), Where Are You Now (1983), The Collector (1985),Human Nature (1994) και πιο πρόσφατα με τα χορευτικά άλμπουμ Hysteria (2002) και Celebrate (2007).

Ο Cerrone είναι επίσης γνωστός για τις τεράστιες ζωντανές εμφανίσεις του. Το 1991, ο γάλλος συνθέτης δημιουργησε την παράσταση "Harmony" για να γιορτάσει την κυκλοφορία του πρώτου τηλεοπτικού δορυφόρου υψηλής ευκρίνειας της Ιαπωνίας. Η όπερα αυτή παρουσιάστηκε σε πάνω από 800.000 θεατές στο λιμάνι του Τόκιο. Το γεγονός αυτό κατέγραφτηκε με τοση επιτυχία που η Broadway ζήτησε από την Cerrone να προσαρμόσει το "Harmony" για το θέατρο. Το 1992 ανεβασε το musical  Dreamtime που βασίστηκε σε μια πρωτότυπη ιστορία από τον Cerrone και το οποιο παρουσιαστηκε για 140 συναυλίες στο Broadway στο θέατρο Ed Sullivan της Νέας Υόρκης

Σε μια καριέρα που καλύπτει πάνω από τέσσερις δεκαετίες, ο Cerrone έχει ηχογραφησει και ερμηνεύσει με πολλούς εξέχοντες μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Nile Rodgers, Toto, Laura Branigan, Jocelyn Brown, La Toya Jackson και Axelle Red. Η μουσική του έχει samplariστει από καλλιτέχνες όπως οι The Avalanches, ο Bob Sinclar, οι Beastie Boys και Run-D.M.C.Tο κείμενο έγινε με την βοήθεια του πόλυ καλού φίλου και συνεργάτη Βασίλη Τράπαλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...