Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Neil Marshall.Ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες στην ηλικία των 11 ετών με τη βιντεοκάμερα της μητέρας του.Αποφοίτησε το 2002 από την κινηματογραφική σχολή "Newcastle Polytechnic", όπου είχε παρουσιάσει ως εργασία μια 20λεπτη ταινία δράσης με ζόμπι.Το 2002 βγήκε στις αίθουσες της Αγγλίας η ταινία "Dog Soldiers", την οποία έγραψε αλλά και σκηνοθέτησε ο Μάρσαλ, και κέρδισε κοινό και κριτικούς. Η κωμωδία τρόμου, όπου στρατιώτες έρχονται αντιμέτωποι με λυκάνθρωπους, έχει κερδίσει αμέτρητους οπαδούς μέχρι σήμερα παγκοσμίως.
"Η Κάθοδος" ήταν η επόμενη ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Μάρσαλ. Η κλειστοφοβική ταινία τρόμου βγήκε το 2005 στις αίθουσες της Αγγλίας και το 2006 σε 2.000 αίθουσες στην Αμερική, καθώς και σε κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. "Η Κάθοδος" έλαβε διθυραμβικές κριτικές αλλά και διάφορα βραβεία, όπως "British Independent Film Awards" για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Μοντάζ, καθώς και το "Empire Award" ως Καλύτερη Ταινία Τρόμου.
Το 2008 σκηνοθέτησε το "Doomsday", την πιο εντυπωσιακή και τρομακτική δημιουργία του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...