Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

  Eartha Kitt.Στις μεγαλύτερες επιτυχίες της συγκαταλέγονται τα «C'est Si Bon», «Let's Do It» και «Just an Old Fashioned Girl».Ενσάρκωσε την Catwoman στην σειρά των 60s ,Batman.Γεννήθηκε στη Βόρεια Νότια Καρολίνα,και είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία. Η μητέρα της την εγκατέλειψε και έμεινε στη φροντίδα συγγενών που την κακομεταχειρίστηκαν. Ο Κίττ ήταν συχνά πειραγμένος και διάλεξε λόγω της μικτής κληρονομιάς της - ο πατέρας της ήταν άσπρος και η μητέρα της ήταν Αφρο-Αμερικανός και Τσερόκι.Περίπου την ηλικία των 8 ετών, η  Kitt μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ζήσει με μια θεία. Εκεί, τελικά εγγράφηκε στη  Performing Arts school of New York . Περίπου στην ηλικία των 16 ετών, η Kitt έγινε μέλος του χορευτικού συγκροτήματος Dunham. Περιόδευσε με το συγκρότημα  για αρκετά χρόνια πριν ξεκινήσει σόλο. Στο Παρίσι, η  Eartha Kitt έγινε δημοφιλής τραγουδίστρια  νυχτερινών κέντρων. Ανακαλύφθηκε στην Ευρώπη από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Orson Welles και της έδωσε  τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της στο θέατρο, την ωραία Ελένη σε μια διασκευή του έργου «Δόκτωρ Φάουστους» το 1950.  Την είχε αποκαλέσει «Η πιο συναρπαστική γυναικά του κόσμου». Έπαιξε στον κινηματογράφο για πρώτη φορά το 1948 στην ταινία Casbah.Πιο χαρακτηριστική της εμφάνιση ήταν  στον τρίτο κύκλο της cult πλέον τηλεοπτικής σειράς Batman, στο ρόλο της Catwoman.Η καριέρα της Eartha Kitt βρισκόταν στο απόγειο μέχρι που προσκλήθηκε στον λευκό οίκο, στις 18 Ιανουαρίου του 1968, από την γυναίκα του πρόεδρου της Αμερικής Lyndon B. Johnson.


Στην επίσκεψη της στον λευκό οίκο ερωτήθηκε για το ποια ήταν η άποψη της για τον πόλεμο στον Βιετνάμ.

“Στέλνετε τους καλύτερους της χώρας για να πυροβοληθούν και να ακρωτηριαστούν. Δεν απορώ πάντως γιατί τα παιδιά επαναστατούν και “καπνίζουν”. {…}Τα παιδιά δεν επαναστατούν χωρίς λόγο, δεν είναι χίπις χωρίς λόγο, δεν κάνουν φασαρίες για το τίποτα…! Επαναστατούν για κάτι.

Υπάρχουν πάρα πολλά που καίνε τους ανθρώπους αυτής της χώρα, ιδίως τις μαμάδες. Μεγαλώνουν τα παιδιά τους και …. ξέρεις τι γίνεται μετά. Έχετε και εσείς παιδιά κυρία  Johnson. Τα μεγαλώνουμε για να τα στείλουμε στον πόλεμο.”

Όταν εξέφρασε την άποψη της για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, η κυρία Johnson ξέσπασε σε κλάματα. Έκτοτε η καριέρα της Eartha Kitt πήρε την κατηφόρα.Η Έρθα Κιτ ήταν η προσωποποίηση της «γατούλας» που τάραζε τον ανδρικό πληθυσμό με τις προκλητικές εμφανίσεις της, με το χαρακτηριστικό βαθύ σκίσιμο για να εμφανίζονται τα καλλίγραμμα της πόδια.Το 2008 το κορίτσι με το τσαγανό και το ακαταμάχητο νάζι πέθανε και η γλυκεία γατούλα, σώπασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...