Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΕΙ ΤΣΟΝΤΑ.Αυτή
η έκφραση ήταν πολύ δημοφιλής στις γενιές που μεγάλωσαν με ασπρόμαυρη τηλεόραση,ΥΕΝΕΔ,και ελληνική ταινία το σαββατόβραδο ,το ελληνικό όπως ήταν πιο γνωστό.

Μπροστα στο μεγαλειο αυτης της ταινιαρας καθε μου λεξη ειναι περιττη!! Η βλεφαριδα της Ναθαναηλ, ο μπατλερ του Αντωνοπουλου, η Τασσω και τελος η πληρης μετατροπη της ταινιας απο τσοντα σε καλη αστυνομικη περιπετεια.

 Η  Αναζήτηση ,Παραγωγη του Κλεαρχου Κονιτσιωτη, αλλη μια κοσμοπολιτικη ταινια του όπως οι ταινίες, Το Αγκίστρι το 1976 και το Ψυχή και Σάρκα το 1974.

Γυρισμενη το 1972, με την Ελενα Ναθαναηλ και τον Αγγελο Αντωνοπουλο, πλαισιωμενους απο την Τασω Καββαδια, τον Βασο Ανδρονιδη, τον Ντινο Καρυδη, κ.α. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος εκείνη την εποχή ήταν πολύ διάσημος λόγω του ρόλου του ως υπολοχαγός Βαρτάνης στην διάσημη σειρά του Νίκου Φώσκολου Ο Άγνωστος Πόλεμος.


Πολλες οι τολμηρες σκηνες του εργου, κατι που συνηθιζε ο Κονιτσιωτης στις ταινιες του '70.Η Μουσική Και τα τραγούδια της ταινίας είναι του Γιάννη Σπανού.Μαρία Δημητριάδη, αξεπέραστη ερμηνέυτρια των τραγουδιών.




 Πλουτος, ερωτας, μυστηριο, και το καυτο ελληνικο καλοκαιρι, συνθετουν μια ταινια ενδιαφερουσα, υπο τη σκηνοθετικη καθοδηγηση του Ερρικου Ανδρεου.

Η μουσικη και τα τραγουδια απο τον οπως παντα εξοχο Γιαννη Σπανο. Πολυ δυνατη σκηνοθετικα, με ενα εκπληκτικο πρωταγωνιστικο διδυμο, εξαιρετικη ενδυματολογια, ως προς τη φωτογραφια εχω καποιες αντιρρησεις (σε καποια κοντινα), ενδιαφερον ο Εξαρχος στο ρολο του μπατλερ, γοητευτικοτατη η αξεχαστη Τασσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...