Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Το τραγούδι έγινε αμέσως γνωστό με το χαρακτηριστικό χορό του, όπου τα χέρια χρησιμοποιούνται για να συλλαβίσουν το Y M C A, έφτασε στο Νο1 παγκοσμίως (εκτός από την Αμερική που στο Νο1 ήταν ο Rod Stewart με το "Da Ya think I'm sexy") και γνώρισε μεγάλες δόξες!
Χρησιμοποιήθηκε ως κλήση αφύπνισης σε διαστημόπλοιο της αποστολή STS-106.
Το 2009 μπήκε στο ρεκόρ Guinness όταν στο Sun Bowl game του Τέξας τραγουδήθηκε live από τους ίδιους τους village people ενώ πάνω 40.000 άτομα χόρεψαν.
Βρίσκεται στο #7 του The 100 Greatest Dance Songs of the 20th Century.Το camp στοιχείο δεν ήταν ποτέ τόσο έντονο, όσο στην περίπτωση αυτού του συγκροτήματος. Το συγκεκριμένο κλασσικό κομμάτι, αναφέρεται στην οργάνωση Young Men’s Christian Association, τα γραφεία της οποίας  ήταν ένα σημείο που σύχναζαν ομοφυλόφιλοι. Αν και στην αρχή απειλούσαν με μηνύσεις, τις απέσυραν, όταν είδαν τον αριθμό των μελών τους να αυξάνεται σημαντικά μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού.                             
 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Βίκτορ Γουίλις, ο οποίος έγινε διάσημος ως frontman του συγκροτήματος Village People,
Για όσους δεν θυμούνται,  συνήθιζε πάντα να εμφανίζεται ντυμένος είτε ως αστυνομικός είτε ως αξιωματικός του ναυτικού και να ερμηνεύει τα τραγούδια του.
Ο ίδιος, λοιπόν, είχε αποκαλύψει πως πίσω από τη χορευτική επιτυχία των 80s, το «YMCA», το οποίο χορεύεται ακόμη και σήμερα, ο ίδιος κατέληξε να γίνει κροίσος με μόλις 6 ώρες δουλειάς, καθώς τόση ήταν η ώρα που χρειάστηκε για να γράψει το τραγούδι.
O Βίκτορ Γουίλις το 2012, όταν πλέον ήταν επιτρεπτό από τη νομοθεσία, αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων όλων των τραγουδιών του συγκροτήματος και όπως εξηγεί, αυτή ήταν και η κίνηση που του επέτρεψε να συνεχίσει να ζει πλουσιοπάροχα και καλύτερα από πριν.                                                                         
Παρόλο που το Y.M.C.A θεωρείται γκέϊ ύμνος, ο τραγουδιστής του γκρουπ Βίκτορ Γουίλις και δημιουργός των στίχων επιμένει ότι δεν το έγραψε γι' αυτό το σκοπό (παρεμπιπτόντως είναι ετεροφυλόφιλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...