Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Purple Haze είναι για το LSD. Μάλλον έχουν δίκιο. Παρ’ όλα αυτά, το τραγούδι έχει ένα ενδιαφέρον υπόβαθρο.Γράφτηκε από τον Jimi Hendrix και κυκλοφόρησε ως το δεύτερο  single από το συγκρότημα που έφτιαξε,τους   Jimi Hendrix Experience και συγκαταλέγεται στο  ντεμπούτο άλμπουμ τους Are you Experienced , το 1967στις 17 Μαρτίου 1967.Το "Purple Haze" γράφτηκε από τον Jimi Hendrix και ηχογραφήθηκε  στο De Lane Lea Studios.Ο Jimi Hendrix έγραψε και έπαιξε για πρώτη φορά το κύριο riff στο "Purple Haze" στις 16 Δεκεμβρίου 1966 στο σπίτι του.Ο Μάνατζερ  της μπάντας, Chas Chandler , ήταν μαζί με τον Jimi εκείνη την εποχή και του είπε να συνεχίσει να δουλεύει σε αυτό που έπαιζε, υποστηρίζοντας ότι "θα ήταν το επόμενο single" (μετά το " Hey Joe ", το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο).

Σύμφωνα με το Oddballdaily, ο Jimi Hendrix εμπνεύστηκε από ένα παράξενο άρθρο στην εφημερίδα για την εμμονή μια σερβιτόρας με έναν από τους τακτικούς πελάτες του café στο οποίο εργαζόταν. Η ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα αποφάσισε μια μέρα να βάλει λίγο LSD στον καφέ του ανθρώπου και να τον οδηγήσει στο διαμέρισμά της, όπου τον κράτησε σε αιχμαλωσία για μέρες. Ο Hendrix αποφάσισε να επικεντρωθεί στον άτυχο άνδρα, χρησιμοποιώντας τη μουσική για να παρουσιάσει την ιστορία από την δική του οπτική γωνία.Το Purple Haze έχουν διασκευάσει δεκάδες καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής. Το εκπληκτικό είναι ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα σε καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής. Διασκευές του έχουν παρουσιάσει οι Kronos Quartet, Meridian Arts Ensemble, Hampton String Quartet και ο εκκεντρικός Νάιτζελ Κένεντι.                                             
Purple haze all in my brain
Lately things just don't seem the same
Actin' funny, but I don't know why
'Scuse me while I kiss the sky

Purple haze all around
Don't know if I'm comin' up or down
Am I happy or in misery?
Whatever it is, that girl put a spell on me

Help me help me
Oh no no... no

Yeah
Purple haze all in my eyes
Don't know if it's day or night
You've got me blowin, blowin my mind
Is it tomorrow or just the end of time?

No, help me aw yeah! oh no no oh help me...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...