Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η δεκαετία του '50 κρυβει πολλούς θησαυρούς κι έθεσε τις βάσεις για ότι ακολούθησε στην δεκαετία του '60, από την soul μέχρι το rock 'n' roll.Τον Σεπτέμβριο του 1961, κυκλοφόρησε το "Runaround Sue" και έγινε το Νο1 τραγούδι στο Billboard Hot 100 από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 1961, ξεπερνώντας το "Hit the Road, Jack" από τον Ray Charles. Πέρασε 12 εβδομάδες στο Top 40. Το "Runaround Sue" συνέχισε να πουλάει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και επίσης ανήλθε στο Νο 11 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Dion έγραψε αυτό το τραγούδι με τον Ernie Maresca. "Ο Maresca θα συνεργαστεί με το Dion σε μερικά από τα υπόλοιπα τραγούδια του.

Ο Dion περιέγραψε αργότερα το "Runaround Sue" ως ένα τραγούδι για ένα κορίτσι "που αγαπούσε να λατρευτεί, αλλά μόλις θέλεις μια δέσμευση και αρχίζεις να εκφράζεις την αγάπη σου γι 'αυτήν, έχει φύγει. Έτσι, το τραγούδι ήταν μια αντίδραση σε αυτό το είδος γυναίκας. "Περισσότερα από 40 χρόνια αργότερα, το 2004, το τραγούδι κατατάχθηκε στον αριθμό 342 στον κατάλογο Rolling Stone του περιοδικού« Τα 500 μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...