Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Έλτον Τζόν.40 χρόνια λαμπρής καρίερας στο μουσικό στερέωμα.Το πραγματικό του όνομα είναι Reginald Kenneth Dwight. Το 1964 ο Έλτον Τζον έγινε μέλος του πρώτου του συγκροτήματος,των Bluesology,όπου έπαιζε πιάνο και περιστασιακά τραγουδούσε.Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια με τον Bernie Taupin το 1969.Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1969, αλλά αυτό δεν έγινε επιτυχία.Όμως, με το δεύτερο άλμπουμ του, Elton John, που κυκλοφόρησε το 1970, έγινε μια διεθνής διασημότητα.Το 1972 με το άλμπουμ Honky Chateau επιβάλλει ένα νέο μουσικό ύφος. Είναι σε θέση να γράψει και να ηχογραφήσει άλμπουμ και μεταξύ άλλων, το σομβόλαιό του με τον DJM, επιβάλλει την κυκλοφορία δύο άλμπουμ το χρόνο καθώς και συναυλίες σε όλο τον κόσμο, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.Με το Goodbye Yellow Brick Road (1973), ο Έλτον Τζων ταράζει τα νερά της δεκαετίας του '70 αλλάζοντας για πάντα την μουσική σκηνή της εποχής.Το διπλό αυτό άλμπουμ περιλαμβάνει τίτλους σταθμούς, όπως τα: “Candle in the Wind”, “Bennie and the Jets”, ή “Goodbye Yellow Brick Road”.
Μεταξύ 1972 και 1975, ο Έλτον Τζων ζει κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής γίνεται όλο και πιο γνωστός και στον υπόλοιπο κόσμο. Γοητευμένος από το Χόλιγουντ, είναι σαν να βρίσκει τον εαυτό του, μιας και οι συναυλίες του εκφράζουν πια τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα του, καθώς και του Bernie Taupin, του στιχουργού του, μέσα από τα τραγούδια τους.Μετά από ένα επαγγελματικό διάλειμμα,το 1980 ο Έλτον Τζον γύρισε στη σκηνή με μια συναυλία στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης,μπροστά σε 450.000 άτομα.Μετά από έναν μεγάλο αριθμό μέτριων επιτυχιών αλλά και εκατοντάδων συναυλιών μέχρι τα μέσα της δεκαετίας,το 1985 τραγούδησε μαζί με τον Στίβι Γουόντερ, τη Γκλάντυς Νάιτ και τη Ντιόν Γουόργουικ το "That's What Friends Are For",που έγινε το πιο πετυχημένο τραγούδι εκείνου του έτους.Τα τέλη της δεκαετίας δεν συνάντησαν κάποια μεγάλη του επιτυχία,πέρα από το άλμπουμ "Reg Strikes Back".Το 1990,μετά από την απεξάρτησή του απ'τα ναρκωτικά και το ποτό,επέστρεψε σε μια περίοδο ακμής.
Βρίσκεται ανάμεσα στους 7 πιο επιτυχημένους -από άποψη πωλήσεων δίσκων- καλλιτέχνες στον πλανήτη, μαζί με τους Beatles, τον Elvis Presley, το Michael Jackson και τη Madonna. Οι δίσκοι του έχουν ξεπεράσει ήδη σε πωλήσεις τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...